nedeľa 25. augusta 2013

DIY: Karafiát jak hrom

Boli časy, keď sa bez karafiátu nezaobišla žiadna udalosť. Súdružky učiteľky ich dostávali na začiatku aj na konci roka, maminky na meniny, narodeniny a samozrejme na MDŽ a pri vôbec pri každej príležitosti. Nejak sa po nich zľahla zem, čo je tak trochu škoda, nemyslíte? :)

Vedeli ste, že je to kvetina strelcov? Lebo ja som sa to dozvedela len dnes - tu.

Karafiát dobre vystihuje bohatú osobnosť Strelcov. Znamenie Strelec v sebe spája vyspelý intelekt a fyzickú energiu, tak ako postava kentaura symbolizujúca toto znamenie. Strelci majú otvorenú myseľ, stále lačnú po nových podnetoch a zážitkoch. Možno i preto im často praje šťastie. Karafiát je kvetina s bohatou symbolikou. Bledo červený karafiát symbolizuje obdiv, fialový zasa náladovosť. K Strelcom sa asi najviac hodí biely karafiát symbolizujúci pravú lásku a šťastie. 

Na prepracovanejšie výtvory nemám v poslednom čase náladu, tak som si dnes spravila aspoň takúto chuťovečku: červený karafiát na pršťok.






Je to ľahké a hotové za pár minút. Potrebujete pás organzy, nožnice, starý prsteň, ihlu s niťou a lep/tavnú pištoľ.

Ja som použila pás organzy dlhý asi 30 cm, prestrihla som ho na polku a rohy som zatavila nad ohníčkom na šporáku. Ak vám neostala organza z nejakej tej svadby, tak ju nájdete v galantérii aj v takýchto baleniach:



Takto nejak to vypadalo:

Navliekla som niť a takým redším stehom som prešla stredom a stiahla som to, čím sa pásik scvrkol, nazberkal a potom som sa s ním trošku pohrala a zafixovala pár stehmi.

Potom som už  len nažhavila tavnú pištoľ a nalepila naprsteň:

Pohľad spredu:

A na paprčke:

Idete do toho tiež? :D

9 komentárov: