štvrtok 31. januára 2013

Mňamky: Plnené zemiaky

Jedlo, s ktorým sa človek najviac "napiple" býva väčšinou aj najchutnejšie. Po plnených zemiačikoch sa u nás zaprášilo tak rýchlo, že som ich nestihla ani odfotiť :D

Predstavu si môžte spraviť aspoň podľa inšpirácie z zszywka.pl.

Surový zemiak som asi z jednej tretiny oskalpovala (zemiak si dáme na ležato a odrežeme hrubšiu šupku) a malou lyžičkou som každý jeden vydlabala. Nabudúce ich ale uvarím, lebo to šlo strašne pomaly :)

Vydlabané zemiaky som poukladala na plech, osmažila som cibuľu a slaninku, pridala cuketu - ale ak by som mala šampiňóny, tak by to bolo ešte lepšie - pridala nastrúhaný syr a smotanu na varenie, chvíľku povarila a naplnila som potom touto zmesou jednotlivé vydlabance.

Môžu sa naplniť hocičím - syrovou omáčkou, rajčinami a nivou, naparenou alebo osmahnutou zeleninkou so syrom, gyrosom, surovým vajíčkom a potom už len posypať syrom, dať zapiecť a zamaškrtiť si ;)

Prikladám originál postup, ktorý ma inšpiroval:

5 komentárov:

  1. chutili aj svagrovcom a svokrovcom, takze mozem len a len odporucat ;)

    buduci tyzden asi spravim zas a doplnim moje fotky. tu prvu varku som nemala ani sancu odfotit, tak rychlo zmizli :D

    a najlepsie na tom je, ze ich mozes zapiect v podstate s hocicim...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Odpovede
    1. nielen vypada, ale aj chuti Misi ;) vyskusaj, je to fakt velmi dobreee

      Odstrániť
  3. Tak toto muselo byť mňaaam, určite to vyskúšam:) super tip:)

    budem rada, keď sa prídeš pozrieť:)↓

    + práve u mňa prebieha aj giveaway, tak sa môžem zapojiť a skúsiť šťastie:)

    nati

    OdpovedaťOdstrániť