štvrtok, 31. januára 2013

Mňamky: Plnené zemiaky

Jedlo, s ktorým sa človek najviac "napiple" býva väčšinou aj najchutnejšie. Po plnených zemiačikoch sa u nás zaprášilo tak rýchlo, že som ich nestihla ani odfotiť :D

Predstavu si môžte spraviť aspoň podľa inšpirácie z zszywka.pl.

Surový zemiak som asi z jednej tretiny oskalpovala (zemiak si dáme na ležato a odrežeme hrubšiu šupku) a malou lyžičkou som každý jeden vydlabala. Nabudúce ich ale uvarím, lebo to šlo strašne pomaly :)

Vydlabané zemiaky som poukladala na plech, osmažila som cibuľu a slaninku, pridala cuketu - ale ak by som mala šampiňóny, tak by to bolo ešte lepšie - pridala nastrúhaný syr a smotanu na varenie, chvíľku povarila a naplnila som potom touto zmesou jednotlivé vydlabance.

Môžu sa naplniť hocičím - syrovou omáčkou, rajčinami a nivou, naparenou alebo osmahnutou zeleninkou so syrom, gyrosom, surovým vajíčkom a potom už len posypať syrom, dať zapiecť a zamaškrtiť si ;)

Prikladám originál postup, ktorý ma inšpiroval: