Jedlo, s ktorým sa človek najviac "napiple" býva väčšinou aj najchutnejšie. Po plnených zemiačikoch sa u nás zaprášilo tak rýchlo, že som ich nestihla ani odfotiť :D
Predstavu si môžte spraviť aspoň podľa inšpirácie z zszywka.pl.
Surový zemiak som asi z jednej tretiny oskalpovala (zemiak si dáme na ležato a odrežeme hrubšiu šupku) a malou lyžičkou som každý jeden vydlabala. Nabudúce ich ale uvarím, lebo to šlo strašne pomaly :)
Vydlabané zemiaky som poukladala na plech, osmažila som cibuľu a slaninku, pridala cuketu - ale ak by som mala šampiňóny, tak by to bolo ešte lepšie - pridala nastrúhaný syr a smotanu na varenie, chvíľku povarila a naplnila som potom touto zmesou jednotlivé vydlabance.
Môžu sa naplniť hocičím - syrovou omáčkou, rajčinami a nivou, naparenou alebo osmahnutou zeleninkou so syrom, gyrosom, surovým vajíčkom a potom už len posypať syrom, dať zapiecť a zamaškrtiť si ;)
Prikladám originál postup, ktorý ma inšpiroval:
hmmmm, to vyzera super :)
OdpovedaťOdstrániťchutili aj svagrovcom a svokrovcom, takze mozem len a len odporucat ;)
OdpovedaťOdstrániťbuduci tyzden asi spravim zas a doplnim moje fotky. tu prvu varku som nemala ani sancu odfotit, tak rychlo zmizli :D
a najlepsie na tom je, ze ich mozes zapiect v podstate s hocicim...
Páni vypadá to báječně!!!!!!
OdpovedaťOdstrániťnielen vypada, ale aj chuti Misi ;) vyskusaj, je to fakt velmi dobreee
OdstrániťTak toto muselo byť mňaaam, určite to vyskúšam:) super tip:)
OdpovedaťOdstrániťbudem rada, keď sa prídeš pozrieť:)↓
+ práve u mňa prebieha aj giveaway, tak sa môžem zapojiť a skúsiť šťastie:)
nati