štvrtok 31. januára 2013

DIY: Tabuľové tvoreníčko

Šťastná prešťastná som bola, keď mi konečne dorazila moja magnetická tabuľová pasta z Raja umelcov. Zháňala som niečo také už na hodiny pre môjho drahého, ale podarilo sa až teraz :)
Tak som farbila všetko možné aj nemožné. Ofarbila som poháre z detskej výživy, aj keď ešte neviem čo presne v nich budem skladovať. Môžem niečo napísať spredu na pohár a dokonca aj na viečko:
Ďalšia na rane bola škatuľka od čaju:


Vybláznila som sa aj na dóze od kávy, ktorú som už dávnejšie zvnútra vystriekla bronzom
No a keďže sa mi brutálne páčia tabuľky, ktoré vídam na rôznych svadobných a snúbeneckých fotkách, tak som jednu skúsila vyrobiť aj ja. Veď by bola škoda nevyužiť materiál, keď som už bola taká rozbehnutá :D
Ešte jej chýba dáky rámik, ale to ešte doriešim. Času zatiaľ dosť...
Skúšala som tiež vyrobiť drobné odznačiky z hmoty schnúcej na vzduchu. Tie som samozrejme trošku nafarbila tiež. Myslela som si, že sa budú dať pripnúť aj na chladničku, ale funguje to opačne - na tento povrch sa chytajú skôr magnetky, nie kov :)
To však nevadí, pretože písať sa na ne dá aj tak :D
Tento puntíkový zošitok z Tesca som tiž vylepšila - nielen tabuľkovým okienkom, ale aj rámikom z Ikea-scrapbookingového balíčka. O ten ste mohli súťažiť tu.
Čo by ste si namagnetizovali vy? Ešte mám toho kopec, tak smelo do toho ;)

7 komentárov:

  1. Wow- stále viac a viac rozmýšľam o kúpe :) Zmagnetizovala by som možno nejaké paličky, ktoré sa zapichujú do kvetináčov a na to by som písala názvy rastliniek :) Alebo by som si zohnala niečo tvrdšie, možno nejakú drevenú dosku a z toho by som spravila nejakú menšiu nástenku. Chcela som sa spýtať, či tá tabuľová pasta schne dlho :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj, nastenku uz mam, len na nu vymyslam este napis, nech mozem pridat foto...
      inak schne ako bezna farba. samozrejme ze cim viac vrstiev, tym dlhsia doba schnutia ;)

      Odstrániť
  2. Ahoj Soni, perfektne si sa vyšantila s tabuľovou pastou. Vidím, že chytá ako na sklo tak aj na papier. Už len plast vyskúšať. Tabule sú tiež moja závislosť, jednu mám v kuchyni na chladničke. Druhá čaká na svoju renováciu a pôjde do obývky. Ked už chystáš tú svadbu, nechceš si vyrobiť menovky (zasadací poriadok) pre svadobčanov práve tabuľovou pastou, to by mohlo byť zaujímavé?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Reni, vidis, plast som fakt neskusala...hmm...musim pozriet ci mam daky vhodny :D

      inak chyta fakt super na vsetko. drevo som sice neskusala tiez, ale toho sa mi doma nejak vela nepovaluje, tak uvidime po navsteve u rodicov :)))

      jj, tvoju chladnickovu tabulu som uz obdivovala ;) super napad!

      tie menovky na svadbu by veruze mohli byt zaujimave... zvazovala som, ze by na nich boli rozne nase fotky (nie jedna foto na vsetkych menovkach, ale mix) a mena hosti by som dopisala rucne a dozdobila kamienkami. tak neviem, urcite sa rozhodnem az v hodine dvanastej :D

      Odstrániť
  3. No ja keby to mám po ruke tak by som sa vybláznila asi ako ty :)

    www.spwfashion.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ty si šikulka, vidím, že ťa tabuľová farba chytila naplno :) Ten zošit je milučký, vyzerá moc dobre :) Aj tie dózy sú super, lebo vieš meniť ich obsah aj s názvom... to by sa šiklo do garáže na klince, matky a tak :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. vidis to, Misi, garaz ma fakt nenapadla a pritom tam by to fakt spravilo osoh...ak by som este nasla fosforeskujucu kriedu, aby tie napisy boli lepsie vidiet v tom pritmi...hmm, tento vikend idem pozriet rodicov, tak to tam hned skontrolujem :D

    OdpovedaťOdstrániť