streda 24. apríla 2013

Mňamky: Zapekané šampiňóny a pečivo


Zbožňujem varenie s mojou polovičkou. Čo pokus, to úspech :D
Včera sme prvý krát robili zapekané šampiňóny (foto tradične o ničom, ale chuť brutálne dobrá) a keďže nejaká tá plnka ostala, tak sme naplnili aj pár starších pečív.
Suroviny, ktoré potrebujeme:


šampiňóny (čím väčšie, tým lepšie. Mali sme 6 gigantických)
cuketa (jedna stredná)
mladá cibuľka
cesnak (my sme dali 3 strúčiky)
údené, salám, slaninka alebo aj nič :)
žĺtko
smotana na varenie/zapekanie
syr v črievku
syr tvrdý na posypanie
soľ, korenie - podľa chuti
Postup:
Nožičky oddelíme od hlavičiek šampiňónov. Nožičky šampiňónov, cuketu, cibuľku, cesnak a mäso nakrájame, osolíme, okoreníme a osmahneme na panvici do mäkka. Necháme trošku vychladnúť.
Hlavičky šampiňónov rozožíme do zapekacej misy.
V smotane (jeden téglik, cca 250 ml) rozmiešame jedno žĺtko a primiešame do zmesi na panvičke. Keď už je zmes zase rozohriata, pridáme syr z črievka a varíme, kým to trošku nezhustne. Zmes ide potom do hlavičiek/klobúčikov a posype sa syrom. Potom už len zapiecť v trúbe a hotovo :)
Ak niečo ostane a máte doma zvyšné pečivo, môžte ho vydlabať a naplniť tiež. Alebo použiť zmes ako omáčku na cestoviny. Je to veľmi chutné, voňavučké a so správnym parťákom aj zábavné jedlo ;)

















6 komentárov:

  1. Mnaaaaaam, toto musim vyskusat :) Ja stale doladujem niektore veci, vacsinu robim poprvykrat... vzdy sa to da jest, ale nie vzdy je to superchutne :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je to chutnejsie ako to vypada na obrazku ;)

      toto bola tiez prvotina, ale podobnu omacku sme uz raz robili, tak sme to len trosku vylepsili :)

      vela zdaru do dalsieho varenia! :D

      Odstrániť
  2. No teda vyzeraju viac nez dobre! Niekedy vyskusam :)

    OdpovedaťOdstrániť