pondelok 25. februára 2013

DIY: Rolky z toaleťáku

Tiež máte chlapa, ktorý jednoducho nevymení prázdnu rolku na wecku za novú? Poznám expertov, ktorí ich pchajú všade možne, len nie do koša (vedro na umývanie dlážky, rúčka od mopu, do rohu na piramídku...) Ten môj už aspoň nachystá novú, ak vidí, že čoskoro sa minie, ale kým si na to zvykol...
Je však možné, že po tomto príspevku ich začnete odkladať ako ja a tešiť sa, čo ďalšie si z nich vyrobíte ;)
Napríklad tento krásny veniec od UnknowMami. Podrobnosti s postupom na zhotovenie tu:

Ak si chcete spraviť stojan na nožnice, pastelky či perá, ale aj očné linky, maskary a podobne, nič nie je ľahšie ako to : )


Stačí namaľovať alebo oblepiť pekným baliacim papierom niekoľko roliek, nájsť vhodný vrchnák od škatuľe a hotovo. Viac na Crissys Crafts.

Podobne sa dajú skladovať aj všetky možné káble, predlžovačky atď:

Tiež si vždy lámete hlavu nad tým, ako pekne zabaliť drobný darček? Už nemusíte! Oblepte rolku pekným papierom, prípadne ju namaľujte a zalomte rohy na oboch stranách. Darčeková škatuľka ako lusk, však? Kompletný postup nájdete u Crissy tu.

Valentínsky nápad do budúceho roku z decorareciclaimagina si tiež zrčite založím medzi moje –TO DO- :)

Síce ešte viac po sezóne ako Valentín, ale budúci rok určite spravím takýto adventný kalendár z MorningCreativity:

Alebo hviezdičky na stromček podľa Rhonnadesign:

Aktuálne je ale sadenie priesad, takže sa tento rok nebudeme babrať s kelímkami od jogurtov, ale vysadíme priesady do roliek a s nimi potom rovno do pôdy. Super nápad z Kidskubby, čo poviete?

Jednoduchý rámik z Aleggup určite treba vyskúšať tiež :)

Celkom dobrý je aj nápad upraviť rolky a použiť ich ako držiak na servítky. Tie od Carolynshomework sú krásne, čo poviete?

Jeden by neveril, koľko hračiek sa z roliek dá vytvoriť. Poďme rátať spolu
Motýľ podľa UcreativewithKids

Zajačikovia z Pragentemiuda

Alebo zajačik z ChildmadeTutorials

Krokodíl, lev aj slon z Milimbo

Formulky z Kiflieslevendula

Korunky pre princezné a princov, alebo pre oslávencov podľa CreativeJewishMom

Chobotnica z FiskarsCrafts, kde nájdete obrovské množstvo ďalších tvorivých inšpirácií pre dietky , kde nájdete obrovské množstvo ďalších tvorivých inšpirácií pre dietky

Jelenčeky

Ďalekohlad

Trochu desivý netopier z Filthwizardry

Kvety pre babičku

Nábytok pre bábiky

Hrkálka

Výtlačka srdiečka alebo kruhu alebo akéhokoľvek tvaru, ktorý sa podarí vyčarovať, ako je aj v RustSunshine.

Myslím, že pri týchto guličkách by sa zabavili aj dospelý a dajú sa použiť v rôznych farebných variáciach na rôzne dekorácie:

Ja som vyskúšala vyrobiť stojan na príbor. Zajtra príde návšteva a pri našom malom stole je každý voľný centimeter dobrý :)
Čo si vyrobíte vy?

7 komentárov:

  1. Ahoj :) dakujem za krasne tipy :) rada by som vyskusala tie stojany na pera alebo stetce linky riasenky atd a aj tie srdiecka na vetvicke uvidim ci sa mi to tak pekne podari

    OdpovedaťOdstrániť
  2. to je super, všetky sú úžasné, ďakujem ti moc za ne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. pozeram, ze som nedoplnila moje foto :S

    musim to dohnat :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. úžasné toto musím vyskúšať so synčekom, len mám jednu otázočku, ak budem chcieť vyrobiť aj ten venček na prvom obrázku, kedy je najlepšie a ako h onafarbiť, v postupe najskôr nastrihali polepili a hotovo...kedy farbili a ako je to najlepšie ? ďakujem tinka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ten na prvom obrazku po dokonceni uz len nastriekali trblietkami a pridali maslu. je to pekne odfotene, preto sa moze javit ako nafarbeny :)

      ak chcete mat farebny a nie "prirodny" veniec, tak odporucam najskor zafarbit. Ak by ste chceli farbit az po dokonceni, tak sa k niektorym miestam nemusite dostat. iba ak by ste pouzili farbu v spreji, ale ta vyjde trosku drahsie a vzdy sa rychlo minie...

      zabavne tvorenie prajem Tinka a dakujem za navstevu :)

      Odstrániť